Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 februari 14:51, Olaga hot, Stenungsund

Polis larmad till skola om vapenhot.

Polis larmas till Kristinedalsskolan. Uppgifterna som kommit in till SOS talar om att en ung man, möjligen elev ska ha hotat en annan elev med ett vapen mot huvudet.

Skolan uppger vidare att de tror sig veta vem gärningsmannen är. Han kan därför relativt snabbt identifieras.

En insats inleds på skolan där man söker efter den misstänkte och vapen. Han anträffas relativt snabbt. Då polisen konfronterar honom tar han fram ett vapen och lägger ifrån sig. Den misstänkte kan gripas. Vapnet är troligen en kopia/sk soft airgun. Vapnet beslagtaget.

Den gripne förs till Uddevalla för vidare utredning. Den gripne är född -03. Den som som uppges blivit hotad är en 12 år gammal pojke.

Polisen söker nu ytterligare offer/målsägande som kan ha varit utsatta för brott. Förundersökningen kommer inledningsvis att rubriceras som grovt olaga hot. Möjligen kommer ytterligare brott att tillkomma.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen