Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 25 februari 12:20

22 februari 07:09, Rån, Jönköping

Tonåring utsattes för personrån.

Igår den 21 februari kl. 22.50 fick polisen samtal från en tonårspojke som ca 30 minuter tidigare hade blivit utsatt för ett rån. Den drabbade hade befunnit sig på buss 13 som han steg på vid Esplanaden. När bussen kom till Nygatans busshållpats blev den drabbade avtvingad av bussen av tre män som sedan rånade honom vid busshållplatsen. Gärningspersonerna tvingade genom hot tonårspojken att lämna ifrån sig en jacka, mössa, plånbok och hörlurar varefter de försvann från platsen. Den drabbade tonårspojken tog sig hem och ringde till polisen.

Polisen inledde en förundersökning om grovt rån och spaningar påbörjades efter misstänkta gärningspersoner. Polisen hade fått vissa uppgifter från den drabbade.  Under polisens spaningar efter gärningspersoner fick en polispatrull ta emot ett tips från en privatperson om var de misstänkta kunde finnas. Polisen åkte till den platsen, en bensinstation i Huskvarna och träffade på tre personer som stämde med de uppgifter polisen hade fått. De tre greps och fördes till polisstationen för förhör. Efter förhören blev de tre, som är i övre tonåren anhållna av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grov rån.

Ärendet leds nu av åklagare och frågor om utredningen hänvisas till åklagarmyndigheten.

2019-02-25, 12.19: åklagaren har begärt den misstänkte häktad och häktningsförhandlingen börjar kl. 13.00 i  Jönköpings tingsrätt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen