Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 februari 11:09

25 februari 16:07, Rån, Orsa

Man misshandlad efter att ha ertappat två inbrottstjuvar vid hans hem i Skattungbyn.

Männen lämnade platsen strax efter kl.16 i en mindre vid skåpbil. 

Männen fick troligen med sig i vart fall en saxofon.

Målsägaren som är i 85-årsåldern blev både slagen och sparkad av gärningsmännen. En av dem kan ha någon skada som uppstod i tumultet då målsägaren misshandlades.

Polis på plats kl 17:06 och har precis påbörjat målsägarförhör. Ärendet kommer att uppdateras.

UPPDATERING:  Målsägaren mår efter omständigheterna bra och behöver inte akut söka vård för skadorna.

NY UPPDATERING: Felaktig uppgift tidigare angående målsägaren. Han är förd till sjukhus men mår efter omständigheterna bra.

Uppdatering 190226, 07:30. Kl 21:44 under gårdagskvällen anträffades den vita skåpbil som omnämnts tidigare. Två personer som fanns i bilen greps misstänkta för rånet. Dessa är en man född 1978, och en kvinna född 1988. Båda anhållna vid 02:30 tiden, på sannolika skäl misstänkta för rån. Nu fortsätter utredningen med att söka och säkra spår i syfte att stärka mistankarna och knyta de misstänkta till brottsplatsen bl.a.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen