Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 februari 10:04

26 februari 23:58, Våld/hot mot tjänsteman, Enköping

Polis avfyrat varningsskott

Patrull beordras till Örsundsbro med anledning av att två män ska ha krossat en fönsterruta samt stå och skrika på platsen. När patrullen anländer är det en man kvar på platsen som har en kniv i handen. Polismannen drar sitt vapen och beordrar mannen att släppa kniven. Mannen rör sig i sidleds och befinner sig ca fem meter från polismannen som då avfyrar ett varningsskott varpå mannen släpper kniven. Mannen omhändertas och ligger för tillnyktring. Han är nu misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, narkotikabrott eget bruk samt brott mot knivlagen. Ingen person kom till skada.

Uppdaterad 27 februari 10:00 

Vid nattens händelse var det en ensam polis som var först på plats. Polisen agerade utifrån nödvärn och varningsskottet avfyrades i ofarlig riktning. I samband med det avfyrade skottet fick polisen snabbt kontroll på situationen och mannen med kniv. Ingen person kom till fysisk skada.

Polisen var uniformerad vid händelsen som utspelade sig på en parkeringsplats utanför en matvarubutik i Örsundsbro. Det finns inga uppgifter om att någon annan än polisen och mannen med kniv befann sig på platsen. Om andra personer har gjort iakttagelser i samband med händelsen är polisen intresserade av att komma i kontakt med dessa.

Mannen med kniv är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, ringa narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen och kommer att förhöras nu på morgonen. Med anledning av mannens höga berusningsgrad hölls inget förhör under natten. Förundersökningen leds av en åklagare.

När polisen har använt våld skrivs en våldsrapport som granskas av bland annat gruppen för skiljande- och disciplinärenden, vilket görs den här gången också. Initialt har ett befäl tittat på ärendet och i nuläget finns det ingenting som tyder på att polisen har agerat felaktigt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen