Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 februari 09:37

03 februari 07.34, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri och en har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två trafikkontroller har hållits i Skellefteå, en efter Anderstorpsleden och en i centrum.

Här följer ett urval av nattens händelser:

Kl 01:37 Sofiehem, Umeå

En bilist upptäcker en berusad ung man som ligger på vägen. Personerna i bilen hjälper mannen in i den varma bilen, i väntan på polis.

Mannen omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och patrullen skjutsar honom till Tillnyktringsenheten på sjukhuset.

Kl 03:23 Centrum, Skellefteå

Polisen utfärdar en ordningsbot (böter) till en person som urinerat offentligt.

Kl 05:21 Åsele

Kvinna gripen av polis och senare anhållen efter beslut från åklagare. Misstanken gäller försök till grov misshandel.

Kl 06:39 Centrum, Skellefteå

Samtal till polisen gällande en lastbil som kört över en rondell och fastnat på E4, vid Klockarbergsvägen/Torsgatan. En inringare berättar att det är mycket halt på platsen.

Inga uppgifter om att någon ska ha skadats i olyckan. Övriga trafikanter kan passera, men lastbilen måste bärgas. Uppdatering kl 09:34. Bärgare har flyttat på lastbilen.

I övrigt:

Fyra viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person har skadats i samband med olyckorna. I ett av fallen hittade en trafikant ett påkört och skadat rådjur i Södra Åbyn, Skellefteå. Föraren som kolliderat med djuret hade inte anmält olyckan till polisen och det rubriceras därför som en smitning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen