Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 februari 13.05, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

 

Bostadsinbrott

Ett försök till bostadsinbrott blev avbrutet när larmet gick igång på Margarethavägen i fredags kl 18:15. 2 gärningspersoner hade rest en stege och brutit upp ett fönster när larmet gick igång, personerna försvann då från platsen, fotspår gick mot Emil Sjögrens väg. Har du sett något ?   Tipsa polisen  :

Ring 11414 eller på följande länk som finns på Polisen.se : https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Grannsamverkan

I veckan fick Polisens kontaktombud en vidareutbildning i Grannsamverkan. Under 2018 polisanmäldes 17 fullbordade bostadsinbrott i villor & lägenheter samt 6 st försök till inbrott i Knivsta kommun. Av de 25 fastighetsägare som drabbats var endast 3 medlemmar i en aktiv Grannsamverkansgrupp.

Slutsats : Dina chanser att slippa inbrott verkar öka kraftigt om du är del av en aktiv Grannsamverkansgrupp.

Polisens brottsplatsundersökare beskrev hur en undersökning görs vid bostadsinbrott. Information gavs även om olika sätt att skydda sig mot brott.

Är du intresserad ? Kontakta Grannsamverkansansvariga i Lokalpolisområde Uppsala Knivsta maila till :
grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta.po-uppsala@polisen.se

 

 Varning för falska telefonsamtal

Bedrägerier via falska telefonsamtal ökar kraftigt och många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter och koder eller logga in på sin bank. 

- Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon.
- Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.
- Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.
- Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.
-Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

28:e januari – 3:e  februari

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Bostadsinbrott villa, försök Avbrutet pga ljudande larm
1
Trafikolycka   
2
Stöld/Rån  Av fordon vid bilfärd. Fordonet anträffat
1
Misshandel Intagen boende som misshandlar annan intagen, Relationsbrott
2
Inbrott Pizzeria  Natt mellan 28-29 januari, växelkassa stulen
2
Handräckning
1
Rattfylleri Drog
2
TIPS om brott m.m. från medborgare
31
Kontrollerade Personer/Fordon
26
ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan om skadegörelse/klotter  
3
Anmälan om bidragsbrott mot kommunen  Stort återbetalningskrav
1
Viltolyckor   Varav en anmäld till polis, Smitning
4

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14  

Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00 eller 

         vid bokad tid. Boka via Kommunpolis Knivsta 114 14

          Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen