Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 februari 17:44

05 februari 16.36, Fjällräddning, Arjeplog

Fjällräddning mellan Ammarnäs i Västerbotten och Laisvall i Norrbotten.

Polisen har kontaktats angående en man som ska köra skoter på led mellan Ammarnäs och Laisvall, men som fortfarande inte har kommit fram. Han lämnade klockan 11:00 och sista kontakten från honom var via sms klockan 13.30, då hade han kommit halvvägs. Sedan dess har han inte gått att nå via mobiltelefon. Enligt uppskattningar ska det ta cirka fyra timmar att köra sträckan.

Det är minus 27 grader i området och har kommit omkring 40 centimeter nysnö. Mannen uppges ha god fjällvana.

Klockan 16:56 beslutar vakthavande befäl att inleda en fjällräddningsinsats med stöd av Lag (2003:778) om skydd mot olyckor. Fjällräddare är utkallade och ska söka av leden.

Uppdatering 17:41: Polisen har fått kontakt med mannen via telefon. Han är snart framme i Laisvall. Fjällräddare från Laisvall möter upp mannen då han kommit fram.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen