Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 februari 07.17, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 22:00-07:00

Det har varit en natt med relativt låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person har skadats i samband med olyckorna.

I övrigt:

Kl 06:07 Umeå

I samband med en trafikkontroll på Nydala så stoppas en bilist för kontroll. Föraren (en man) blåser positivt i polisens sållningsinstrument, vilket betyder att han har alkohol i kroppen.

Mannen får följa med för provtagning.

Alkohol i utandningsluft mäts i milligram alkohol per liter utandningsluft (mg/l). Straffbarhetsgränsen för rattfylleri är 0,10 mg/l, gränsen för grovt rattfylleri är 0,50 mg/l. Mannen blåste 0,57 mg/l och misstänks därför för grovt rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen