Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 februari 06.18, Mord/dråp, försök, Åtvidaberg

Man gripen efter misstänkt mordförsök.

04.28  polisen fick ett SOS-samtal om att en blodig man hade setts i Björsäter utanför Åtvidaberg. Flera polispatruller åkte till  Björsäter för att ta reda på vad som hänt.

06.30 polisen har sedan första samtalet kom arbetat med att utreda vad som hänt. En kvinna i 65-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans efter att hon utsatts för något som polisen rubricerar som försök till mord. Hon har allvarliga men ej livshotande skador Några närmare uppgifter om vad som ska ha inträffat kan polisen inte lämna, dels på grund av stora oklarheter så tidigt i utredningen och dels på grund av svårigheter att bedöma hur det kan påverka den viktiga utredningen av händelsen.

En man i 30-årsåldern är gripen av polisen som misstänkt för försök till mord. Mannen hade skador när han greps varför han också har förts till sjukhus med ambulans. Den drabbade kvinnan och den gripne mannen har en relation till varandra.

Polisen har spärrat av brottsplatsen för en kommande kriminalteknisk undersökning som kommer att ske snarast möjligt.

07.00 Polisen kommer inom kort att överlämna förundersökningen till åklagare. Någon ytterligare information om förundersökningen kommer inte att lämnas under förmiddagen av polisen varför frågor senare under dagen hänvisas till åklagarmyndigheten.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen