Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 februari 18:24

07 februari 10.46, Varningslarm/haveri, Sigtuna

Polisen arbetar med att ta reda på mer om den uppgift att ett flygbolag har tagit emot ett hot.

Uppdatering klockan 11:40
Polisen är på plats vid flygplats Arlanda för att samla in information men även att aktivt arbeta med de åtgärder som behövs. I det arbetet används bland annat Gränspolisen och regionala- och nationella insatsstyrkan.

Uppdatering klockan 12:12
I det arbetet som har gjorts på Arlanda har det framkommit att hotet var riktat mot ett specifikt flygplan från ett flygbolag. Det planet har landat och passagerarna kommer inom kort evakueras. När evakueringen är avslutad kommer flygplanet undersökas av bland annat nationella bombskyddet.

Uppdatering klockan 15:25

Samtliga ombordvarande, passagerare och besättning, har nu lämnat det aktuella planet. Nationella bombskyddet kommer inom kort att påbörja undersökningen av planet.

En förundersökning är inledd om grovt olaga hot.

Uppdatering klockan 18:25

Personal från Nationella bombskyddet har nu sökt igenom planet och inte påträffat något farligt föremål.

Förhör har hållits med passagerare och besättning.

I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet och utredningen fortsätter med bl.a. sammanställning av inkomna uppgifter och förhör.

Brottsrubriceringarna är grovt olaga hot och luftfartssabotage.

Under kvällen kommer inga ytterligare uppgifter att lämnas i ärendet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen