Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 februari 08:52

08 februari 07.00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat 34 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

22.42 Polisen fick samtal om en man som försökte ta sig in i bostäder i Malmköping. Han ska även ha varit inne i någon bostad och slagit sönder saker och sedan lämnat. Mannen ska ha gapat och skrikit och även varit blodig efter att ha skurit sig på trasiga fönster. Både polis och ambulans larmades till adressen.
Polis var på plats vid 23.13 och fick snabbt kontroll på mannen, som är i 30-årsåldern. Han greps och fördes till sjukhus för omplåstring. Polisen har upprättat anmälningar om två fall av misshandel, två fall av hemfridsbrott, två fall av skadegörelse, samt narkotikabrott. Han anhölls av åklagare under natten.
Det är två kvinnor, i 30- respektive 65-årsåldern, som har drabbats av misshandel, hemfridsbrott och skadegörelse. Båda bedömdes ha lindriga skador.

04.00 Det kom larm om att ett fartyg hade kört på grund utanför Bråviken, mellan Nävekvarn och Oxelösund. Det var en stor båt, cirka 100 meter lång, och den tog in vatten. Båten kom loss från botten och Sjö- och flygräddningscentralen och kustbevakningen kunde få in fartyget till hamnen i Oxelösund.
Polisen är inblandad för att utreda om något brott har orsakat grundstötningen. En anmälan om vårdslöshet i sjötrafik upprättas, och precis som vid en trafikolycka på land så kommer polisen kontrollera nykterhet på den som har kört fartyget.
UPPDATERING 08.00: Befälhavaren och styrmannen har hämtats till förhör. Det är två män, i 60- respektive 65-årsåldern.
UPPDATERING 08.50: Männen ska höras som misstänkta för vårdslöshet i sjötrafik. Båda har kontrollerats för nykterhet och proven visade negativt. Fartyget kunde ta sig till hamn för egen maskin.

05.28 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades om en trafikolycka på E20 i höjd med Folkesta, Eskilstuna, i riktning mot Kungsör. En personbil hade hamnat i mitträcket och föraren kunde inte ta sig ur, men var inte skadad. Polis kom dit. Mannen som körde ska ha fått vattenplaning. Polisen misstänker inget brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen