Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 februari 08.45, Olaga hot, Stenungsund

Hot riktat mot gymnasieskola.

Strax före klockan 22 igår kväll kom det till polisens kännedom att det på sociala medier skrivits hot riktat mot Nösnäsgymnasiet. Med anledning av detta har två killar i 18-årsåldern idag på morgonen hämtats till förhör och deras datorer och telefoner har tagits i beslag. Brottsrubricering i nuläget är grovt olaga hot och förundersökningen leds av åklagare. Skolan har på eget initiativ beslutat att hålla stängt idag. Polisen finns i anslutning till skolan i trygghetsskapande syfte.

13.00 De två killar som hämtades till förhör i morse anhölls under förmiddagen av åklagare. Utredningen fortsätter med förhör och undersökning av datorer och telefoner.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen