Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 februari 11:24

08 februari 20.50, Mord/dråp, försök, Botkyrka

En person påträffad skottskadad i Norsborg.

Samtal inkom till Ledningscentralen från personer som hört skott som avlossats i Norsborg. En person är påträffad skadad utomhus. Enligt vittnen ska 4-5 personer ha lämnat platsen i en bil.

Ambulans har omhändertagit den skadade personen. Okänt skadeläge.

En insats där polisen söker efter gärningspersoner samt samlar in information pågår. 

En förundersökning gällande mordförsök är inledd.

Uppdatering klockan 21.12
Den skadade personen är förd med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge. Flera resurser söker efter gärningspersonerna. Ingen är ännu gripen.

Uppdatering klockan 21.32
Brottsplatsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning. Personen som påträffades skottskadad är en man. Ingen är ännu gripen.

Uppdatering klockan 21.40
Bilen som de misstänkta gärningspersonerna lämnade i uppges vara en svart Audi.

Uppdatering klockan 22.30
Polis har talat med ett stort antal vittnen och tre personer är medtagna till förhör. Personerna som är medtagna till förhör är i nuläget inte misstänkta för något brott.

Uppdatering 9 februari klockan 01.35
Den man som fördes till sjukhus har avlidit. Anhöriga är underättade. Brottsrubriceringen är därmed ändrad till mord. Utredningen fortsätter.

Uppdatering 9 februari klockan 09.00
Polisen är på plats och genomför en trygghetsskapande insats i Norsborg under dagen. Om du har några tips eller iakttagelser kring händelsen kan du prata med polis på plats eller ringa 114 14. 

Uppdatering 9 februari klockan 11.20
Fem personer har anhållits av åklagare. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen