Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

01 januari 01.40, Övrigt, Stockholms län

En kortare sammanfattning av läget fram till klockan 02:30 i Stockholms län och Gotland i samband med nyårsfirandet.

Mellan klockan 00:00-02:30 har inflödet av samtal till Regionledningscentralen varit stort och 320 händelserapporter (HR) har hanterats.

Många av händelserna runt midnatt är kopplade till raketskjutande och smällare. Vad som i nuläget är känt har ingen person skadats allvarligt i samband med dessa.

Polisen har inte haft möjlighet att skicka resurs till alla dessa ärenden, men i flera fall har unga personer körts hem till vårdnadshavare och raketer/smällare har förverkats.

På flera ställen längs T-banenätet, företrädesvis på sydsidan, har större ungdomsgäng skjutit raketer och kastat smällare/bangers mot poliser,ordningsvakter och allmänhet. Vid stn Rågsved togs beslut vid midnatt om att tillfälligt stänga stationen på grund av ordningsstörningar.  

Antal HR om smällare/raketer (ordningslagen) som ringts in.

Kl 21-22  9 samtal

    22-23  15 samtal

    23-24  15 samtal

    00-01  31 samtal

I övrigt hanterar patrullerna många ärenden om misshandel, bråk och fylleri vilket inte är oväntat en nyårsnatt.

Ytterligare sammanfattning kommer att göras under nyårsdagens förmiddag.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen