Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

01 januari 06.55, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbottens län, en sammanfattning av nyårsnattens händelser.

En sammanfattning av nyårsnattens händelser mellan klockan 22.00-07.00.

Ordningsläget i länet har varit normalt för en nyårsafton.

Patrullerna har bland annat omhändertagit ett antal personer med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. (1976:511). Några påverkade personer har i stället varit i behov av vård och i stället hämtats av ambulans. Det har också genomförts flera krogtillsyner runt om i länet där ordningen har varit god och stämningen bra.

Några samtal har även inkommit kring fyrverkerier och smällare, men ingen person ska enligt de uppgifter som inkommit till polisen ha kommit till skada.

22.20 Trafikolycka vilt, Gällivare, Ullatti länsväg 394
Personbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod, men älgen skadades och fick avlivas.

23.16 Misshandel, Luleå, Innerstaden
Två män, en i 25-årsåldern och en i 18-årsåldern, omhändertagna för fylleri efter ett bråk på en krog i centrala Luleå.

23.26 Rattfylleri, Luleå, Malmudden
En man i 45-årsåldern misstänks för rattfylleri samt grov olovlig körning efter att ha stoppats av en polispatrull i Luleå. Mannen medtogs till polisstationen för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan har upprättats och mannens bil har tagits i beslag med stöd av lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott (TBL 7 §) för att förhindra fortsatt brottslighet.

23.34 Rattfylleri, Kalix, centrum
En man i 25-årsåldern misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning efter att ha stoppats av en polispatrull i Kalix. Mannen medtogs till Kalix sjukhus för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan har upprättats.

23.50 Trafikbrott, Boden, centrum
En polispatrull utfärdar en ordningsbot (böter) till en man i 25-årsåldern vars bil var belagd med körförbud. 

23.53 Trafikolycka annan, Piteå, Svensbyn
Personbil som kolliderat med en lösspringande häst. Fyra personer färdades i bilen och de klarade sig utan skador. Hästen skadades dock och behövde avlivas på platsen. Det ska ha varit fler lösa hästar på platsen, och ytterligare någon ska vara skadad och i behov av veterinärvård. Bilen behövde bärgas från platsen.

00.09 Trafikbrott, Kiruna, Svappavaara
En polispatrull utfärdar en ordningsbot (böter) till en person vars bil var belagd med körförbud

00.14 Misshandel, Luleå, Innerstaden
Samtal från en person som blivit misshandlad och vill göra en anmälan. Väktare finns på platsen och läget har lugnat ned sig. Polis skickas till platsen och håller förhör samt upprättar en anmälan om grov misshandel. Mannen skjutsas till sjukhus för vård. Frågor kring skadeläget hänvisas till sjukvården.

00.23 Fylleri, Haparanda, centrum
Samtal om två män som stökar utanför en stängd butik. Polis kallas till platsen och omhändertar där männen för fylleri. De skjutsats till polisstationen i Kalix för tillnyktring.

00.35 Bråk, Kiruna, centrum
Två personer ska ha bråkat på en krog och vill sedan båda göra en anmälan om misshandel. Polis har varit på plats och upprättat en anmälan samt en motanmälan. 

01.06 Rattfylleri, Luleå, Innerstaden
Samtal om en personbil som framförts vingligt. En polispatrull kan en kort stund senare stoppa bilen och föraren blåser positivt i patrullens sållningsinstrument. Mannen medtogs till polisstationen för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan har upprättats.

01.20 Fylleri, Luleå, Södra Sunderbyn
Samtal från Sunderby sjukhus där en påverkad man inte kan uppföra sig på akuten. Polis kallas till platsen och omhändertar mannen. Han skjutsas till polisstationen för tillnyktring.

01.20 Trafikolycka vilt, Överkalix, Rödupp länsväg 392
Personbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod. Älgen lämnade platsen och det är oklart om den skadades. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera den. 

01.28 Rattfylleri, Övertorneå, centrum
En minderårig pojke i en mopedbil stoppas av en polispatrull och blåser positivt i patrullens sållningsinstrument. Han medtogs därför till polisstationen för kroppsbesiktning (provtagning). En anmälan har upprättats och pojken har överlämnats till sina föräldrar.

01.34 Misshandel, Kiruna, centrum
En anmälan om misshandel upprättad vid Polisens kontaktcenter (PKC) gällande en händelse där en man ska ha blivit sparkad. 

01.42 Rattfylleri, Gällivare, centrum
Samtal om en förare som upplevs påverkad. En polis lyckas hitta och stoppa bilen. Föraren, en man, medtas till Kiruna sjukhus för kroppsbesiktning (provtagning). Mannen är så pass påverkad att han sedan omhändertas för fylleri och förs till polisstationen för tillnyktring. En anmälan om rattfylleri, rattfylleri under påverkan av narkotika samt ringa narkotikabrott har upprättats.

01.54 Våldsamt motstånd, Luleå, Innerstaden
En man i 18-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog. När patrullen skulle ta med mannen för tillnyktring så blev han utåtagerande mot dem. En anmälan om våldsamt motstånd har därför upprättats.

02.23 Trafikolycka annan, Luleå, Lövskatan
Polis kallas till en trafikolycka där en personbil kört in i ett staket. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats. Inga uppgifter om att några personskador ska ha uppstått.

02.26 Fylleri, Kiruna, centrum
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring. 

02.45 Fylleri, Luleå, Södra Sunderbyn
En person omhändertagen för fylleri på Sunderby sjukhus och förd till polisstationen för tillnyktring.

02.46 Stöld annan, Luleå, Innerstaden
En anmälan upprättad efter att en kvinna ringt till polisen och berättat att hennes mobiltelefon stulits.

02.53 Misshandel, Överkalix
En man i 45-årsåldern gripen en misshandel på en adress i en ort utanför Överkalix. Mannen anhålls strax efter klockan 06.00 efter beslut från jouråklagare. Målsägande är en kvinna och de inblandade parterna är bekanta med varandra.

03.10 Fylleri, Luleå, centrum
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring.

03.21 Narkotikabrott, Luleå, Innerstaden
En man i 25-årsåldern misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk. Mannen omhändertogs även enligt lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. (1976:511).

03.28 Trafikolycka vilt, Boden, Norra Bredåker länsväg 675
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret skadades och avlivades på plats. En eftersöksjägare kallades ut för att ta reda på kroppen.

03.42 Fylleri, Piteå, centrum
En polispatrull upptäcker och avbryter ett bråk. En person omhändertas i samband med detta för fylleri.

03.53 Rattfylleri, Boden, centrum
En man i 25-årsåldern misstänks för drograttfylleri ha stoppats av en polispatrull i centrala Boden. Mannen medtogs till Sunderby sjukhus för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan har upprättats.

03.54 Trafikolycka vilt, Luleå, Örarna länsväg 596
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret lämnade platsen och det är oklart om det skadades. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

06.15 Rattfylleri, Gällivare, centrum
En man i 25-årsåldern stoppas på snöskoter och blåser positivt i patrullens sållningsinstrument. Han medtogs därför till polisstationen för kroppsbesiktning (provtagning). En anmälan har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen