Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 10 januari 10:13

10 januari 06.51, Mord/dråp, försök, Värnamo

Skottlossning mot bil i Värnamo. UPPDATERING 10.10

Polisen har under natten arbetat med en skottlossning i Värnamo. Flera personer som befann sig i en bil på Malmövägen blev beskjutna från en annan bil. Larmet kom vid klockan 01, flera vittnen ringde polisen om detta. Ingen har skadats.

Under den efterföljande insatsen kunde polisen stoppa tre bilar på olika platser, som kunde sättas i samband med skottlossningen. Sammanlagt fem personer har gripits för inblandning i händelsen. De fem gripna är i 20-25-årsåldern, samtliga är misstänkta för försök till mord. Åklagare har ännu inte fattat beslut om de ska anhållas eller ej.

De tre bilarna, samt den beskjutna bilen, har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Brottsrubriceringen är försök till mord. Polisen har fattat beslut om att ärendet ska hanteras som en särskild händelse, vilket betyder att polisen har gått upp i stab och arbetar med stora resurser.

Polisen har under natten och morgonen arbetat intensivt med att få klarhet i vad som har hänt. Det handlar bland annat om tekniska undersökningar och förhör med misstänkta och vittnen. Detaljer om händelseförloppet kan inte kommenteras i nuläget.

Polisen misstänker att händelsen är en del i den pågående konflikt som pågår mellan kriminella i Värnamo.

UPPDATERING 09.00: Samtliga fem gripna är nu anhållna efter beslut av åklagare. Samtliga är skäligen misstänkta för försök till mord. Ärendet leds nu från Åklagarkammaren i Jönköping.

UPPDATERING 10.10: De fem nu anhållna personerna greps i Gislaveds kommun, två i Smålandsstenar och tre i Reftele.

Strax före klockan 03 stoppade polisen en bilist för kontroll i Reftele. Föraren misstänktes för inblandning i skottlossningen och greps. När polis stod på platsen kom ytterligare två bilar, som vände när de såg polisen. En av bilarna kunde polisen direkt få stopp på genom att skjuta verkanseld som ledde till punktering. Ytterligare två personer greps då.

Den tredje bilen kördes i hög hastighet från platsen, vilket ledde till ett förföljande. Polis stoppade bilen i Smålandsstenar där ytterligare två personer greps. Ingen ska ha skadats i samband med gripandena.

Frågor från media: presstalesperson Björn Öberg, 010-56 65 638.
Mediaintervjuer på plats i Värnamo: kontakta Tommy Thorngren, 010-56 67 526.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen