Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 januari 12:14

11 januari 06.58, Vapenlagen, Leksand

Polisen har i Leksand gripit en man i 30-årsåldern, misstänkt för grovt vapenbrott.

Strax för kl 07 anmäldes det att en hotfull man, beväpnad med ett jaktvapen, kommit till en lägenhet i centrala Leksand.

En polisinsats organiserades under ledning av yttre befäl. Mannen kunde strax efter kl 08 odramatiskt gripas i lägenheten där han för tillfället vistades ensam. Vapnet anträffades ï lägenheten och beslagtogs.

Mannen är för närvarande misstänkt för grovt vapenbrott men det utreds om mannen har gjort sig skyldig till fler brott nu på morgonen.

UPPDATERING: Efter beslut av åklagare anhölls mannen efter förhör under förmiddagen. Han är förutom grovt vapenbrott även misstänkt för grovt olaga hot, misshandel samt narkotikabrott. Samtliga brott hade begåtts under natten och morgonen. Detaljer avseende brotten kommer förnärvarande inte att lämnas ut då utredningen är i ett inledningsskede.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen