Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 januari 08.55, Rattfylleri, Vännäs

Hällfors, en man misstänkt för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

Polis kallas till en singelolycka i närheten av Hällfors där en personbil ska ha kört av vägen. Två män i 40-årsåldern färdades i bilen och båda två uppvisade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika.

De medtogs därför för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott samt olovlig körning alternativt grov olovlig körning. Passageraren misstänks för narkotikabrott samt tillåtande av olovlig körning då han äger bilen.

Bilen har tagits i beslag enligt TBL 7 §* för att förhindra fortsatt körning.

 

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen