Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 januari 13:12

11 januari 23.00, Våldtäkt, Örebro

En ung kvinna har utsatts för en våldtäkt i centrala Örebro.

Vid 23-tiden i går kväll, fredagen den 11 januari, blev en ung kvinna utsatt för en våldtäkt bakom Nicolaikyrkan i centrala Örebro.

En man började prata med kvinnan på Drottninggatan i höjd med kyrkan. De tog därefter följe ner förbi kyrkan mot Ågatan.

Mannen tvingade sedan med kvinnan bakom kyrkan och en våldtäkt genomfördes.

Kvinnan beskriver mannen som en svensk man, ca20-35 år. Mannen var iklädd en mörk keps, svart jacka med en svart huva. Det är oklart om huvan var uppdragen över kepsen eller ej. Mannen hade mörkbrunt skägg som var centimeterlångt.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad person i detta ärende och polisen söker nu eventuella personer som kan ha sett eller hört något, i detta område vid 23-tiden, som kan kopplas ihop med ärendet.

Om du vet något, eller känner någon som vet något, var vänlig ring Polisen på 11414 för att lämna tips.

UPPDATERING kl. 13.09

Den utsatta kvinnan vet inte alls vem mannen är. Den enda kontakt de har haft med varandra, innan brottet sker, är alltså att han har börjat prata med henne på Drottninggatan i höjd med kyrkan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen