Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 januari 21:49

12 januari 15.14, Brand, Vimmerby

Solnebo. En lada står i brand.

Polis är tillsammans med räddningstjänst och ambulanssjukvård skickad till en gård strax norr om Solnebo, med anledning av en brinnande lada.

Initial uppgift sa att det kunde finnas gasflaskor i byggnaden. Ett område är därför avspärrat tills vidare.

Branden har spridit sig till en lastbil och en garagebyggnad. Spridningsrisk till boningshuset förelåg men räddningstjänsten har förhindrat spridning och byggnaden är oskadd. Branden är nu under kontroll.

Det är i nuläget oklart om någon person är skadad. Polis undersöker byggnader och närområde i samverkan med räddningstjänsten.

Uppdatering kl. 19.00: Tidigare uppgift om att en lastbil var drabbad av brand är fel, det är en husbil som brunnit.

Ingen person har som en följd av branden konstaterats vara skadad eller avliden.

Polisen misstänker att branden är anlagd och anmälan om mordbrand är upprättad. Brandplatsen är avspärrad och kriminalteknisk undersökning kommer att utföras när branddrabbade byggnader och fordon svalnat.

Det finns i nuläget ingen gripen i ärendet.

Uppdatering kl. 21.48: En man i 55-årsåldern är gripen misstänkt för mordbrand. Mannen greps i närheten av brandplatsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen