Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 januari 12:08

12 januari 15.43, Trafikolycka, personskada, Kiruna

Uppdatering ang. trafikolycka

Polisen kan nu bekräfta att sex personer omkommit i trafikolyckan som inträffade under natten mellan fredag och lördag utanför Kiruna. Alla personerna i den olycksdrabbade bilen kom från ett utomnoridskt land och alla är födda under 90-talet. De kommer nu att identifieras enligt interpools standard/ DVI metoden. Det innebär att identifieringen kan komma att ta tid. Dock är alla anhöriga underrättade om den tragiska olyckan.

Händelsen är än så länge rubricerad som vållande till annans död i samband med trafikolycka. Det finns i dagsläget ingen misstänkt då rubriceringen ej är klarlagd. Dock sker den typen av rubricering då personer omkommit i trafikolycka men kan komma att ändras beroende på vad utredningen visar.

 

Läs mer om DVI-metoden här: https://www.rmv.se/verksamheter/rattsmedicin/identifiering-av-avlidna-vid-katastrofer-dvi/

Mediakontakt: Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673

 

Uppdatering, kl 20.45

Ingen mer information kommer att lämnas ikväll. Tidigast imorogn söndag 13 januari efter lunch.

 

Uppdatering, söndag 13 januari kl 12.00

I den tragiska olyckan som inträffade natten mellan fredag 11 januari och lördag den 12 januari vid 02.00-tiden så omkom sex personer vid en krock mellan en minibuss och en lastbil. Två personer övelevde trafikolyckan. Enligt uppgifter ska alla i den olycksdrabbade bilen ha varit födda på 90-talet och varit på skidresa i Norge. Polisen har varit i kontakt med alla anhöriga och samverkar med såväl Schweitzisk polis som amasad.

Polisen jobbar i tre spår pararellt, dels omhändertar de anhöriga, dels genomför en identifiering av de omkomna enligt interpools standard/ DVI-metoden samt genomför en utredning om vad som inträffat.

Med hänsyn till de anhöriga kommer vi inte att kommentera ärendet ytterligare.

 

Medakontakt: Maria Jakobsson, kommuniktör 070-2525673

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen