Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 januari 16:48

12 januari 20.09, Skottlossning, Stockholm

Via SOS Alarm fick polisen samtal om ljud som beskrevs som skott i Tensta.

Polisen som är på plats har funnit en skottskadad person vid Lättingebacken. 

Platsen där den skadade personen hittades är avspärrad. Polisen kommer prata med personer som finns i närområdet för att få fram information om vad som har hänt.  

Uppdatering klockan 20:49
Den skadade mannen är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord. Platsen som är avpärrad är utomhus på Lättningebacken.

Uppdatering klockan 20:59
En personbil som fanns i närheten av den skottskadade mannen kommer tas i beslag. Polisen kommer genomföra dörrknackning.

Uppdatering klockan 22:04
Tekniker har påbörjat sitt arbete vid den avspärrade platsen på Lättingebacken. Mannen som fördes till sjukhus är avliden. Hans anhöriga är underrättade.

Uppdatering den 13 januari klockan 00:20
Teknikerna är klara med sitt arbete på Lättingebacken och den avspärrning som har varit där kommer tas bort.

Uppdatering klockan 03:05
Tre män är anhållna i den pågående mordutredningen. I nuläget kommer inte fler uppgifter lämnas om de anhållna eller om utredningsarbetet. Detta då det kan försena och försvåra den fortsatta utredningen.


Uppdatering den 13 januari klockan 16:30

Utredningensarbetet angående mord fortgår med oförminskad styrka.

De tre personer som anhölls under morgonen är fortsatt anhållna. I övrigt vidtas sedvanliga utredningsåtgärder som görs när ett grovt brott har skett. 

Det finns inga fler uppgifter att kommunicera i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen