Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 januari 19:26

13 januari 15.59, Övrigt, Jönköpings län

Häktningsförhandling i Jönköping flyttas. UPPDATERAT 19.15

Tingsrätten har fattat beslut om att eftermiddagens häktningsförhandlingar om skottlossningen i Värnamo, natten till torsdagen, ska flyttas från tingsrättens lokaler i Jönköping till hovrätten i Jönköping. Detta görs av säkerhetsskäl med anledning av att en obehörig man anträffades i tingsrättslokalerna under söndagsförmiddagen. Lokalerna är inte tillgängliga för allmänheten på söndagar. Hur mannen kom in är oklart. Det var personal på tingsrätten som anträffade mannen, som avvisades från platsen.

Polisen utreder varför mannen befann sig där. Det kan finnas en naturlig förklaring, men det kan inte uteslutas brottsligt uppsåt.

Polisen har spärrat av tingsrätten, och hundpatruller från polisens regionala resurser har sökt igenom lokalerna utan att hitta något anmärkningsvärt. Ytterligare undersökningar kommer att ske under kvällen.

UPPDATERING 18.50: Det nationella bombskyddet har sökt av tingsrättslokalerna utan att hitta något anmärkningsvärt. Avspärrningarna hävs.

UPPDATERING 19.15: Samtliga fyra som var begärda häktade av åklagaren, blev häktade av tingsrätten. Polisinsatsen med anledning av häktningsförhandlingarna avslutades därmed.

Kontakt för media: Tommy Thorngren, 010-56 67 526.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen