Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 januari 02.40, Inbrott, Örnsköldsvik

Inbrott i bostäder i Mellansel, Örnsköldsvik.

Polisen kontaktas om ett pågående inbrott. Två personer ses vid platsen.
Patrull åker till adressen och påträffat snart en bil som kan sättas i samband med inbrottet. Bilföraren vägrar stanna. Efter ett kortare förföljande slutar färden i diket för personbilen. Föraren, en 18-årig man, grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen blåser också positivt i sållningsinstrumentet och är därför misstänkt även för rattfylleri. Han misstänks också för vårdslöhet i trafik eftersom han i hög fart körde ifrån polisen i tätbebyggt område och även olovlig körning eftersom han saknar körkort.

Mannen misstänks dessutom för försök till stöld genom inbrott på två adresser i Mellansel. Från en av adresserna stals också personbilen. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning på adresserna.

Efter förhör på lördagsförmiddagen beslutar dock åklagare att släppa mannen på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår.

Ytterligare en misstänkt gärningsman är ännu på fri fot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen