Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 januari 10.25, Brand, Kalix

Misstänkt skadegörelse bakom flera bränder i soptunnor och containrar i Kalix. Polisen söker vittnen.

Vid 00.39 larmades räddningstjänst ut på den första branden. Det brann i två soptunnor på Furuhedsgatan i Kalix. Vid klockan 04.00 på natten brann det i en öppen papperscontainer en bit bort på samma gata.

05.39 kom larmet om en tredje containerbrand, då på Kvarnvägen. Den fjärde var på Galgbacksvägen vid 06.42 på morgonen. Den senaste containerbranden kom in 07.35, då på Rammelbergsvägen/Valhallavägen i centrala Kalix.

Polispatrull har varit ut på varje brandplats. Eftersom polisen misstänker att bränderna är anlagda har en anmälan om skadegörelse upprättats.

Personer som har tips om eller som har gjort iakttagelser som kan kopplas till bränderna uppmanas kontakta polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen