Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 januari 12:53

02 januari 22.08, Övrigt, Gotlands län

Med anledningar av de störningar i telefontrafiken som kan ske på Gotland samverkar polisen med räddningstjänsten.

Här nedan är det VMA (viktigt meddelande till allmänheten) som har skickats ut under kvällen.

Viktigt meddelande
Behöver du kontakta 112 – vänd dig till närmaste brandstation.

De strömavbrott som följt av stormen Alfrida har medfört störningar på telenätet/mobilkommunikationen runt om på Gotland. Det innebär att det kan vara svårt att kontakta nödnumret 112. För att säkerställa att allmänheten kan komma i kontakt med 112, är samtliga brandstationer på Gotland nu bemannade . Behöver du kontakta 112 ska du alltså bege dig till närmaste brandstation.

Följande brandstationer är bemannade: Fårö, Fårösund, Slite, Dalhem, Kräklingbo, Visby, Klintehamn, Garda, Hemse och Burgsvik.

Ovanstående information går även ut som en så kallad VMA-information, Viktigt Meddelande till Allmänheten, i radio och TV.

 

Uppdatering den 3 januari 2019 klockan 12:51

Här nedan är den artikel som publicerades på region Gotlands hemsida den 3 januari klockan 11:32

Normalläge i mobilkommunikationen på Gotland

Post- och telestyrelsen och telefonoperatörerna bedömer att det nu är ett normalläge på Gotland, vilket betyder att det är få som är drabbade av störningar i mobiltelefonin.

Räddningstjänsten Region Gotland tar från och med klockan 12.00 idag 3 januari, tillbaka personalen från de tio brandstationer som varit bemannade. Det kan fortfarande finnas medborgare som har störningar på sina telefoner. För mobiltelefoner är bedömningen att genom att förflytta sig en mindre sträcka så ska det gå att få täckning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen