Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 januari 10.03, Övrigt, Nyköping

Man skadesköt dovhjort från sin bostad.

06:00 Polisen tog emot samtal om en skadad dovhjort vid i en midre ort utanför Nyköping. Anmälaren misstänkte att hjorten tidigare blivit påkörd. En av polisens eftersöksjägare ringdes ut för att söka efter det skadade djuret. Jägaren hittade djuret vid liv och konstaterade att det inte hade varit med om en trafikolycka utan hade en färsk skottskada som gjorde att det inte kunde gå. Djuret fick avlivas av jägaren.

Jägaren spårade djuret tillbaka till en fastighet. En man berättade att han skjutit djuret från sin bostad under natten. Mannen berättade att han kände till att djuret var skadat sedan tidigare och att det var anledningen till att han sköt det.

09:00 Polisen har pratat med mannen. En förundersökning är upprättad gällande brott mot jaktlagen. Andra brottsrubriceringar kan bli aktuella då skjutningen skedde inom tätbebyggt område och det fanns andra hus i närheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen