Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 21 januari 20:16

21 januari 19.00, Trafikolycka, Katrineholm

Uppdatering gällande trafikolyckan på riksväg 55 i höjd med Strångsjö.

11:19 Polisen larmades till riksväg 55 i höjd med Strångsjö med anledning av en trafikolycka där en personbil och en lastbil hade kolliderat. I bilen färdades två personer, en man och en kvinna i 70-årsåldern, båda hade klämts fast och fick hjälpas loss av räddningstjänst. Båda bedömdes vara allvarligt skadade.

Kvinnan som färdades i bilen avfördes till sjukhus i ambulans. Kvinnan skadades så allvarligt i trafikolyckan att hon avled. Anhöriga har underrättats.

Mannen fördes från olycksplatsen till Karolinska sjukhuset med ambulanshelikopter. Polisen har inga ytterligare uppgifter om mannens skadeläge.

Både mannen och kvinnan hemmahörande i Hälsingland.

Trafikolyckan kommer att utredas av polisen och en förundersökning om vållande till annans död samt vållande till kroppsskada har inletts. Ett av fordonen har tagits i beslag för teknisk undersökning och det andra fordonet har undersökts på plats.

Vägen har varit avstängd sedan olyckan inträffade och befaras vara avstängd under ytterligare flera timmar och trafiken leds om.

Ytterligare information om trafikläget på Trafikverkets hemsida.

20.14 Vägen är nu åter framkomlig för trafik i båda körriktningarna.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen