Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 januari 13.07, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

statistik2018.png

Brottsstatistik

Antal anmälda brott fortsätter att sjunka efter den högstanivån som skedde 2016. Totalt antal brott har en liten minskning sen 2017, Våld i offentlig miljö har ökat något, Bostadsinbrotten har minskat nästan 50 %, Cykelstölder är fortsatt många, Stöldbrott totalt står för det största antalet minskande brott de senaste två åren. Sen kommer alltid frågan upp om anmälningsbenägenheten gått ner vilket är svårt att svara på. Men det faktum att Knivsta har förhållandevis låg brottslighet jämfört med andra mer utsatta områden kan tolkas som att anmälningsbenägenheten inte förändras nämnvärt men detta är ett antagande som inte går att svara säkert på.  

Helhetsbilden är positiv, d.v.s. en nedåtgående trend för de flesta brott.  Sen kan man önska att polisen kunde göra mer, då skulle trafik och narkotikabrott öka som en självklar effekt därför redovisas det inte som anmälda brott.

Bostadsinbrott

Mellan fredag och lördag har ett inbrott skett i en villa på Törevägen. MODUS är en uppbruten altandörr på baksidan av huset, vid anmälningstillfället okänt vad som stulits

 

A-Traktor

Ytterligare en A-Traktor har stoppats och föraren rapporterats för hastighetsförseelse, olovlig körning, fått sitt traktorkort omhändertaget/återkallat och Traktor tagen i beslag för att utröna vad som ändrats från orginalutförandet  som gjorde att den gick att köra över tillåtna 30 km/h. Förmodligen blir möjligheten att ta B-körkort vid 18-årsdagen inte möjligt.

 

Tipsa polisen

Om brott, misstänkta fordon, personer eller företeelser gör du på följande länk:

https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Länken finns också på Polisen.se, Tipsa polisen, Region mitt

 

14:e – 20:e januari

 NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
V
illainbrott
1
Teknisk undersökning
1
Husrannsakan bostad  I samband med narkotikabrott
1
Böter i samband med trafikbrott
2
Drog Rattfylleri Grov olovlig körning, Fordonsägare delgiven misstanke om tillåtande av olovlig körning
1
TIPS om brott m.m. från medborgare
22
Kontrollerade Personer/Fordon
25

 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan om skadegörelse/klotter  
2
Anmälan om stöld på byggarbetsplats I 2 containrar på Södervägen, Tigersåg, skruvdragare, Cirkelsågar. De Walt och Hilti m.m. Natten ons/Tors
1
Anmälan om cykelstöld
2
Viltolyckor    Varav en ej anmäld till polisen. SMITNING

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14  

Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00 eller 

         på bokad tid. Boka via Kommunpolis Knivsta 114 14

          Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen