Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 januari 13.16, Stöld/inbrott, Nyköping

Misstänkt stöldgods härleds till villainbrott som skett i Stockholm.

Den 14 januari greps två personer på Skavsta flygplats. De båda gripna är män och var i färd med att checka in sig själva och sitt bagage för att åka med ett utrikesflyg. Personalen vid säkerhetskontrollen fattade misstanke när de såg bagaget och tillkallade polis.

I väskorna påträffades saker som misstänktes vara stöldgods, och männens väskor togs i beslag. I väskorna anträffades stora mängder föremål som har kunnat härledas till flera inbrott i Stockholmstrakten.

Polisen arbetar intensivt med att leda godset till rätt ägare. Flera personer har informerats om att deras tillhörigheter har hittats, men det finns ännu en mängd gods kvar att spåra. Flera ärenden om stölder i bostäder har återöppnats och förhoppningen är att detta ska leda till att flera bostadsbrott kan få en lösning.

Polisen uppmanar personer som drabbats av stölder att vara noggranna när man beskriver de föremål man blivit av med. Personliga och specifika märkningar eller slitningar kan till exempel vara avgörande för att gods ska kunna nå tillbaka till sin rätta ägare. Har man missat att lämna detaljer om hur ens stulna gods ser ut går det bra att komplettera det i efterhand.

De båda männen häktades den 18 januari av Nyköpings Tingsrätt och utredningen leds av Åklagarkammaren i Nyköping. De misstänks för stöld och häleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen