Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 januari 14:35

23 januari 21.24, Mord/dråp, Sala

Tre personer anträffas döda på en adress i Möklinta.

På torsdagskvällen klockan 21:24 inkom ett samtal till polisen om att en allvarlig händelse har inträffat i Sala kommun.

Polis beordrades till adressen och när man kom dit anträffades tre döda personer.

Polisen har under kvällen och natten arbetat i ärendet för att underrätta anhöriga och stötta personer som har varit i behov av stöd efter händelsen. 

En förundersökning är inledd på mord. 

Polisen arbetar med tekniker vid brottsplatsen för att bilda sig en uppfattning om vad som har skett på adressen. Det finns uppgifter på att gärningsmannen är en av de personer som har anträffats avliden. 

Polisen har inte för avsikt att kommentera händelsen något mera under natten. 

Ev. frågor från media besvaras under torsdagen efter att man har haft en genomgång av ärendet på morgonen. Lämplig tid är efter ca klockan 09:00. Man söker presstalesperson på telefon 010-56 91959.

Uppdatering den 24/1 kl 09:41
 
  
Klockan 21:24 på onsdagskvällen larmas polis till en adress i Möklinta, Sala kommun, med anledning av en man hotar att skjuta ihjäl sig själv och sina två barn. Polisen åker till platsen och hittar en man i 50-årsåldern och två barn avlidna. En förundersökning om mord inleds.

Efter de initiala utredningsåtgärderna och den tekniska undersökningen som genomfördes under natten har polisen en klar bild av händelsen. Allt pekar mot att mannen som hittades avliden också är den person som är misstänkt för mordet på de två barnen. Efter att mannen utfört morden tog han sitt eget liv och i samtliga fall har ett skjutvapen använts.
Polisen har inga misstankar om fler gärningspersoner.   

Polisen har tagit del av uppgifter om att mannen vid tiden för gärningen har sänt live på ett socialt media, och jobbar med att säkerställa information gällande detta.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad.  
Anhöriga är underrättade.
Stöd till den skola som barnen gick på lämnas av den krisgrupp (POSOM) som finns i kommunen.

Uppdatering 24/1 kl 11:38

Polisen har säkrat material från livesändningen på Facebook och behöver i nuläget inte någon ytterligare information från människor som kan ha sett materialet.
Polisen kommenterar inte sändningens innehåll.

Uppdatering 24/1 kl 14:29

Inga uppgifter har framkommit som har gjort att polisens bild av händelsen har ändrats. I nuläget lämnas ingen ytterligare information ut och om kommunikation sker framöver görs det via polisens hemsida.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen