Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 januari 17:26

24 januari 10.18, Uppdatering, Umeå

Ersboda, uppdatering gällande mord och mordförsök i går

Under natten har polisen arbetat på platsen, bland annat har tekniska undersökningar genomförts och spår har säkrats. Hundpatrull har spårat i området, husrannsakningar har genomförts på olika platser, dörrknackning har inletts och fortsätter i bostadsområdet.

En person är fortfarande frihetsberövad i ärendet, som skäligen misstänkt (vilket är den lägre misstankegraden).

Det är ett tidigt och intensivt skede i utredningen. Ett stort antal poliser arbetar med ärendet som leds av åklagare. 

Om man gjort några iakttagelser eller har information att lämna gällande händelsen, ring polisen på telefonnummer  11414.

Information till media: En polis kommer att finnas på plats kl 12 vid avspärrningen på Mjölkvägen för att svara på eventuella frågor.

Uppdatering kl 17.00

Polisen har under dagen arbetat med dörrknackning i området, ett arbete som fortsätter även nu under kvällen.

En person sitter fortfarande frihetsberövad i ärendet.

Med anledning av händelsen så har ett stödcenter öppnats för allmänheten på Ersbodakyrkan, från kl 16 i dag. Polis, Posom och kyrkans stödgrupp finns på plats för att ge stöd och information.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen