Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 januari 10:19

24 januari 06.11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammandrag av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.10 polisen har från midnatt hanterat ett 20-tal ärenden i polisområde Jönköping. Många ärenden är kontroller som inte resulterat i några brottsmisstankar. En person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning.

00.21 en ordningsvakt hade omhändertagit en berusad person i en nöjeslokal på Svavelsticksgränd. Polisen åkte till platsen och hämtade en man i 25-årsåldern som var kraftigt påverkad. Han misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och även innehav, eftersom misstänkt narkotika anträffaddes i mannens tillhörigheter.

01.22 samtal till polisen om en detonation på Dalstigen i Värnamo. Polis åkte till platsen och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse inleddes klockan 01.50. Platsen, som är i ett bostadshus i anslutning till en bostad, har spärrats av i väntan på en kommande kriminalteknisk undersökning. Den kriminaltekniska undersökningen kommer att påbörjas under förmiddagen i samverkan med polisens nationella bombskydd.

Uppdatering 10.15 polisens kriminaltekniker och nationella bombskyddet påbörjar arbetet på Dalstigen.

03.05 samtal till polisen om en nyligen krossad glasruta till en livsmedelsbutik på Verdandigatan i Mariannelund. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Förhör har hållits och även en brottsplatsundersökning för att om möjligt säkra spår efter tjuvarna. enligt innehavaren saknas en mindre summa kontanter efter stölden.

03.47 en polispatrull skulle stoppa en bilist i Torsvik, Jönköping. Trots stoppsignal från polisen vägrade bilisten att stanna utan han fortsatte färden som gick ut på en mindra skogsväg i en hastighet av ca 60 km/h. Under färden kastade bilföraren, som var ensam i bilen ut föremål från bilen. Det var ingen annan trafik på vägen och föärden gick vidare mot Öggestorps kyrka, där mannen stannade och gick ur bilen. Mannen greps direkt.

Mannen, som är i 25-årsåldern misstänks för drograttfylleri och han fick följa med för provtagning och förhör. Vid närmare kontroll av bilen visade det sig att den var anmäld stulen och den var även falskskyltad. Mannen blev därför även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningensmedel och märkesförfalskning.

03.59 samtal till polisen om en krossad ruta på en butik på Klostergatan/Mollbergsgatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld. Det visade sig att det saknas två elcyklar från butiken till ett sammanlagt värde av ca 50 000:- En brottsplatsundersökning är genomförd.

05.17 en polispatrull stoppade en bilist i Värnamo. Vid kontrollen uppstod misstanke om att bilföraren kunde vara drogpåverkad varför han fick följa med för provtagning och förhör. En passagerare misstänks för ringa narkotikabrott och innehav av narkotika. Båda är män i 30- respektive 25-årsåldern.

Inga andra grova brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen