Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 januari 07.53, Övrigt, Örebro

Se upp för ficktjuvar i samband med Hindersmässan.

Hindersmässan är här igen och som alltid när det är mycket folk samlat på en liten yta ökar risken för att bli utsatt för fickstölder.

Det finns några saker man kan tänka på för att minska risken för en stöld.

 

Håll din väska framför kroppen och lägg inte värdesaker i ytterfacken.

Lägg inga värdesaker i barnvagnen, om du har med en sådan.

Om du är på restaurang eller café, häng inte din jacka med värdesaker i eller din väska på stolen. Ställ hellre väskan på golvet mellan dina ben.

Stoppa plånboken och mobiltelefonen i innerfickan, inte i bakfickan.

Förvara inte mer pengar och kort i plånboken än vad du behöver.

Undvik att förvara plånbok, nycklar, legitimation och kontokort på samma ställe. Om du har allt i en väska och den blir stulen innebär det ofta stora problem och kostnader.

Se upp för avledande manöver

Ha extra uppsikt över dina saker om en okänd person försöker distrahera eller hjälpa dig. Många fick- och bagagetjuvar använder sig av en avledande manöver, som att spilla något på dig, medan en medhjälpare passar på att ta din plånbok eller väska.

Läs mer på Polisen. se genom att följa nedan länk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen