Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

25 januari 04.13, Motorfordon, anträffat stulet, Västerås

Rattfyllerist på stulen moped stoppad på Bellmansgatan.

När en polispatrull såg en mopeden komma farande, bestämde de sig för att stoppa den. Den som körde mopeden var en man i 50-års åldern, som visade tydliga tecken på att vara drogpåverkad. Han fick följa med patrullen till sjukhus för blodprovstagning.

Då mannen inte kunde redogöra ägarförhållandet till mopeden, så gjordes det en närmare undersökning av den. Den saknade registreringsskylt, så en registerslagning på mopedens ramnummer gjordes. Det kom fram att mopeden anmälts stulen några dagar tidigare. Där kom det även fram uppgifter om att mopeden var registrerad och skulle haft registreringsskylt för att få användas i trafik. Dessutom ska den som kör mopeden ha behörigt körkort. Mannen hade inte körkortsbehörighet för något motorfordon.

Efter förhör och utfört blodprov frigavs mannen. Han är misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel, alternativt häleri. Mopeden togs i beslag och fördes till polisstationen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen