Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 januari 08:38

27 januari 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

21.24 Göteborg, försök till rån.
En ensam maskerad man kommer in i en butik på Kustgatan och försöker med hjälp av ett pistolliknande föremål råna personalen. Personalen övermannar rånaren och tar pistolen ifrån honom. Rånaren försvinner sedan från platsen på en cykel i riktning mot Mariaplan. Personalen uppfattade mannen att vara påverkad och den pistol han använt sig av verkar vara en replika. Polis till platsen för att göra ett närsök men efter ett tag blåser man av letandet utan att hitta på någon som stämmer in på rånaren. Rånaren har inte fått med sig något och ingen fysisk skadad.

22.24 Göteborg, olaga hot samt brott mot vapenlagen.
En person hotar sina grannar i Norra Bergsjön med bland annat knivar. Flera patruller till adressen och efter lite samtal med vittnen pekas en bostad ut där patrullen knackar på. Den misstänkte mannen grips då man hittar en ”Tazer” i bostaden. Mannen grips och han får följa med för vidare utredning.

01.10 Falköping, skadegörelse.
Ett vittne hör av sig om en skadegörelse på en busskur på Danska vägen. Vittnet hörde en smäll strax innan busskurens glas krossades varför en patrull kallas fram till platsen. Patrullen hittar totalt 6st busskurer som slagits/ skjutits sönder. Inga personer påträffas som kan sättas i samband med händelsen, en anmälan skrivs.

01.46 Göteborg vårdslöshet i trafik.
En person skadas då han går in i en spårvagn på Slottsskogsgatan som är i rörelse. Mannen får skador på ett av sina ben i samband med händelsen. När patrullen kommer fram har spårvagnen redan lämnat och mannen hjälps med ambulans till sjukhus för kontroll. Både föraren av spårvagnen samt den skadade mannen kan misstänkas för vårdslöshet i trafik i nuläget. Utredningen får visa vem som har gjort vad.

03.27 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Räddningstjänsten får larm om att en bil brinner i ett p-garage på Hjällbogärdet varför en patrull larmas dit. Ett vittne har sett hur någon springer från platsen i samband med att bilen har börjat brinna. En hundpatrull beordras fram för att göra ett närsök för att eventuellt kunna spåra upp förövaren, dock utan resultat. Branden släcks och en anmälan skrivs.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen