Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 januari 10.29, Inbrott, Falun

Inbrott i verkstadslokal i Falun med flera följdbrott.

Då två män som jobbar i företaget kom till arbetsplatsen upptäckte de att det var ett pågående inbrott med två gärningsmän. Dessa hade burit fram verktyg och maskiner till ett värde av flera hundra tusen kronor. När de blev upptäckta flydde männen åt var sitt håll. 

En av männen hoppade in i en bil och åkte från platsen i hög fart med en av anmälarna efter i sin bil.

Den andra gärningsmannen flydde till fots och kunde efter ett förföljande på någon km gripas av den andre anmälaren i väntan på att polis tog över gripandet.

Den förste gärningsmannens flykt med bil kunde följas av anmälaren som hela tiden kunde uppdatera polisen så att även denna gärningsman så småningom kunde gripas i närheten av Aspeboda utefter Lv830.

Innan polisen hann att ingripa stannade gärningsmannen till någon km norrut från gripandeplatsen. I samband med detta försökte anmälaren stänga av flyktvägen genom att ställa sin bil i vägen. I stället för att ge upp körde gärningsmannen på anmälaren i bilen som denne uppfattade det med avsikt och lyckade på detta sätt komma undan och fortsätta färden fram till att han kunde gripas av polis vid Aspeboda en stund senare. 

En person har efter flyktvägen tvingats mer eller mindre kasta sig undan för att inte bli påkörd av den flyende gärningsmannen.

Denne är förutom stöld alt. försök till inbrottsstöld misstänkt för försök till grov misshandel i och med att han körde på anmälaren i sin bil.  Vårdslöshet i trafik alt. grov vårdslöshet i trafik kan också bli ett brott han kommer att misstänkas för.

Den först gripne mannen är misstänkt för stöld alt. försök till inbrottsstöld.

Åklagare ha ännu inte tagit ställning till om de gripna ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Slutligen finns all anledning till att ge en stor eloge till de båda anmälarna som på ett föredömligt sätt såg till att samarbeta med polispatrullerna så att männes kunde gripas. Vi ska heller inte glömma att polispatrullerna genomfört insatsen snabbt och effektivt.

Fortfarande återstår en hel del utredningsarbete såsom brottsplatsundersökning med spårsäkring, förhör med inblandade och eventuella vittnen, m.m.

UPPDATERING: De båda männen född -82 respektive 90 har under eftermiddagen anhållits av åklagare.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen