Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 januari 14.15, Stöld, Örebro

Stöld av bl.a. verktyg från byggvaruhus i Marieberg.

Polisen har i samverkan med en butiksväktare gripit en man född -77. Gripandet skedde kl 16:10.

Butikspersonal larmade en väktare strax efter kl 14 om att en man just stulit varor till stora belopp. När väktaren kom till platsen lämnade mannen i en bil som väktaren följde efter soh samtidigt larmade polis. Efter en vårdslös flykt med bil tappade väktaren kontakten med bilen innan polis hann fram. Enligt väktaren skall de stulna varorna finnas i bilens baksäte. Sannolikt finns stölden dokumenterad av varuhusets övervakningkameror.

Vid 16-tiden fick väktaren åter syn på den aktuella bilen i närområdet av Mariebergs köpcentrum. Färden gick vidare ut på motorvägen och in mot Örebro där polis kunde stoppa färden vid södra infarten och föraren kunde gripas misstänkt för den tidigare stölden.

Det stulna godset,vars värde kan vara så högt som 10.000 kr, är inte anträffat. Än så länge är det oklart vart den gripne mannen gjort sig av med godset om består av bl.a. verktyg av olika slag.

Efter förhör med den misstänkte kommer åklagare att besluta om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen