Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 januari 12.07, Uppdatering, Umeå

Ersboda, uppdatering gällande mord och mordförsök.

Åklagaren har i dag begärt två personer häktade på sannolika skäl misstänkta alternativt skäligen misstänkta för mord och mordförsök i Ersboda i Umeå.

Den 25 januari anhölls två män misstänkta för mord och mordförsök efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Båda dessa har nu begärts häktade.

Häktningsförhandlingarna kommer ske klockan 13.30 och 14.30 vid Umeå tingsrätt. Åklagare Oskar Lundberg är tillgänglig för intervjuer under en begränsad tid efter häktningsförhandlingarna.

Ärendenummer vid Umeå tingsrätt är B 247-19.

Förundersökningen fortsätter i en intensiv takt. Många utredningsåtgärder kvarstår och det är ett arbete som kräver stora resurser. Det är redan ett mycket omfattande material som samlats in för behandling och analys, och förundersökningen kommer därför att ta tid. Dessutom återstår fortfarande flera förhör.

Presskontakt
Oskar Lundberg, kammaråklagare, finns tillgänglig för intervjuer per telefon efter häktningsförhandlingarna. Innan dess har åklagaren inte någon möjlighet att svara på frågor.
Telefonnummer: 010-562 70 36.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen