Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 januari 15.25, Trafikolycka, vilt, Kramfors

Lunde, samtal om ett påkört rådjur.

En kvinna ringer in och berättar att hon funnit ett förmodat trafikdödat rådjur som i flera dagar ska ha legat invid riksväg 90 mellan avfarten till Lunde och avfarten till Gissjö.

Det har dock inte gjorts någon anmälan om viltolycka i området. Att inte anmäla en viltolycka i närtid är straffbart och komma att betraktas som ett brott mot jaktförordningen vilket kan leda till böter*.

 

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen