Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 januari 16.26, Rattfylleri, Sundsvall

Rattfylleri på Gärde i Sundsvall.

Polispatrull stoppar och kontrollerar en lätt lastbil. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet. Misstanke uppstår också om att han är påverkad av narkotika.
Han tas med till sjukhus för kroppsbesiktning. Det snabbtest som gör visar positivt på narkotiskt preparat. Bilnyckeln tas i beslag enligt polislagens 24:e paragraf. En anmälan upprättas.

* Polislagen 24 a §  Kan det av särskilda skäl anses finnas risk för att brott enligt 4 eller 4 a §lagen (1951:649) om straff för vissa trafikbrott kommer att begås, får en polisman, i syfte att förhindra brottet, tillfälligt omhänderta fordonsnycklar eller annat som behövs för färden eller, om så krävs, fordonet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen