Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 januari 05.47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning natt

Natten har varit intensiv där regionledningscentralen hanterat c:a 300 ärenden. De flesta ärenden har varit av rutinkaraktär. I regionen har 44 personer frihetsberövats med anledning av ordningsstörningar och fylleri. Fem personer har gripit misstänkta för brott, se nedan händelsebeskrivning.

KL 03.56 Nyköping. Försök till mord genom att en dotter född 02 knivskurit sin mor född 84 och far född 56 på flera ställen på deras kroppar. Båda offren förda till sjukhus för vård med allvarliga skador, dock ej livshotande, Polisen har avspärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning som kommer att ske under dagen den 5/1. Flickan gripen misstänkt för aktuellt brott.

Kl 20.21, Norrköping, resecentrum.  Tågvärd ombord på ett tåg ringer och säger att ett gäng killar finns på tåget och har en pistol. Polispatruller går ombord på tåget och får kontroll på de aktuella killarna. Vid kontroll visade det sig vara en soft airgun som tas om hand av polis. Ingen misstanke om brott i nuläget.

KL 00.09 Linköping. Misshandel, olaga hot samt hemfridsbrott. Sonen född 80 har trängt sig in till sin styvfar född 48 och där misshandlat och hotat honom. Vid gripande uppstod misstanke gällande ringa narkotikabrott genom eget bruk. Den misstänkte gjorde motstånd vid gripandet samt hotade de ingripande polismännen. 

KL 21.22 Vetlanda. Misshandel i relation där mannen född 68 har misshandlat sin hustru född 72. Ej allvarliga fysikska skador på kvinnan. Mannen gripen på plats. I samband med gripande gjorde sig gärningsmannen sig skyldig till hot mot de ingripande polismännen.

KL 23.26 Vetlanda kommun.  Kvinna född 65 misshandlad av sin man född 63. Maken och ytterligare en man gripen på plats. Med anledning av tillvägagångssätt och kvinnans skador är rättsläget förnärvarande grov misshandel. Kvinna förd till Höglandssjukhuset för vård, dock ej livshotande skador.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen