Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 januari 09:51

06 januari 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

19:41 Orust, allmänfarlig vårdslöshet.
Ett lägenhetshus på Kaprifolvägen brinner varför räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Visar sig vara en fullt utvecklad brand på första våningen. Man evakuerar folk från aktuellt hus och börjar även förbereda för att evakuera från grannhusen också. Efter ca 30 min börjar man nu evakuera från grannhusen då branden inte är under kontroll. Man öppnar upp för en uppsamlingsplats på ett församlingshem i Henån för att härbergera evakuerade personer. Branden är så omfattande att man försöker begränsa den så att den inte sprider sig vidare till ytterligare hus. Vid 22-tiden var branden fortfarande inte under kontroll utan man övervakar branden så att den inte får en möjlighet att sprida sig vidare. Platsen kommer att spärras av så fort att man bedömer platsen vara säker för en teknisk undersökning. I skrivande stund oklart hur branden börjat men ingen person har kommit till fysiks skada.

19:54 Göteborg, försök till mord.
En knivskadad man påträffas inne på en hamburgare restaurang på Järntorget varför ambulans samt polis larmas till platsen. Polis kan gripa en misstänkt person inne på restaurangen som hade en kniv på sig som troligen kan vara den som orsakat skadorna på den skadade mannen. Ambulansen kör mannen till sjukhus, oklar status. Den gripne mannen får följa med för vidare utredning.

22:54 Göteborg, skadegörelse.
En person kan gripas utanför polishuset med hjälp av skyddsvakterna då han försökt att tända eld på flera bilar. Mannen körs till polisstationen för vidare utredning. Man kan konstatera att tre bilar har skadats i samband med händelsen.

03:27 Mark, trafikolycka.
En bil kör av Riksväg 41 i Fritsla då det är mycket halt på platsen. Bilen hamnar på taket men samtliga i bilen kan ta sig ut. Samtliga tre får åka med ambulansen för kontroll då man klagar över nack- och ryggsmärtor.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen