Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 januari 05.57, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Christer Fuxborg.

Kl 02.58 Borås, skadegörelse på polisfordon
En polispatrull är på larm på Marklandsgatan. När de återvänder till sitt tjänstefordon så har någon okänd/okända personer slagit sönder bakrutan och lampor på bilen. Ingen gripen. Anmälan om skadegörelse  upprättas.  

Kl 04.12 Göteborg, förföljande av misstänkt bil
En polispatrull försöker stoppa en personbil vid Yrvädersgatan. Bilen stannar dock inte på polismans tecken och ett förföljande påbörjas. Den misstänka bilen körs vårdslöst på Stålhandskegatan, men då det är väldigt lite trafik kan polispatrullen fortsätta förföljandet. Färden går vidare, Hjalmar Brantingsgatan-Lundbybadet-Backaplan och över Götaälvbron mot centrum. Vakthavande befäl tar beslut om att man får använda spikmatta.(Den kommer dock aldrig att användas). 
Färden går via centrum upp mot Chalmers, bilen försvinner inne på Chalmersområdet. Polisen återfinner sedan den misstänkta bilen tom. Polisen söker med hund från fyndplatsen, en man anträffas som först misstänks för att vara föraren. Det visar sig dock inte stämma. Mannen misstänks dock för att vara påverkad av narkotika och han medtogs för provtagning. Misstanke om narkotikabrott genom eget bruk.

Polisen lyckas inte gripa någon person misstänkt för körningen, troligen en person i bilen. Bilen visar sig vara stulen, den är även falskskyltad. Anmälan upprättas om tillgrepp av fortskaffningsmedel, ej stannat på polismans tecken, grov vårdslöshet i trafik och märkesförfalskning.

 

  

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen