Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 januari 08.19, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser i Norrbottens län.

22.38 Trafikbrott, Piteå
Polispatrull uppmärksammas om en Epa-traktor som kör väldigt fort, enligt initiala uppgifter ska det vara över 100 kilometer i timmen, mellan Piteå och Älvsbyn. Patrullen får stopp på fordonet. Föraren, en minderårig pojke, får körkortet omhändertaget. Epa-traktorn tas också i beslag. Förhör hålls. En anmälan om olovlig körning upprättas.  Pojkens vårdnadshavare kontaktas.

23.38 Narkotikabrott, Piteå
Polisen kontaktas om en man i centrala Piteå som uppträder påverkat och går runt och tittar in i bilar. Patrull beordras till platsen och påträffar där mannen, som är i 40-årsåldern. På honom hittas narkotika. En anmälan om ringa narkotikabrott, innehav, upprättas.

01.17 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil längs Hertsövägen i Luleå efter ett kort efterföljande. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och tas därför med för kroppsbesiktning och provtagning. Mannen är också påverkad av alkohol. Han misstänks för ringa narkotikabrott, rattfylleri, grov olovlig körning eftersom han saknar körkort samt märkesförfalskning eftersom bilen har registreringsskyltar som tillhör ett annat fordon. En anmälan upprättas. Bilen samt registreringsskyltar tas i beslag.

01.24 Trafikolycka vilt, Notviken, Luleå.
Föraren av en personbil väjer för ett rådjur längs Banvägen och kör i diket och voltar. Polis beordras till platsen för att höra föraren samt kontrollera nykterheten. Han är nykter.

Föraren samt två passagerare får skjuts till sjukhus för kontroll. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Rådjuret dör på platsen. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott upprättas. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen