Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 januari 06.48, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser.

06.16 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 30-tal ärenden i polisområde Östergötland. I huvudsak kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits (se nedan) och två har fått följa med för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

02.15 Polis larmades till en adress i Gamla stan, Motala, med anledning av en misshandel. En man hade slagit en kvinna inne i en botad. Mannen, som är i 65-årsåldern, greps av polis, belades med handfängsel och fördes till polisstationen. Kvinnan fördes till sjukhus i ambulans för vård. Polisen har ingen information om hennes skadeläge.

22.30 larmades polis och räddningstjänst till en adress i Norrköping med anledning av en kraftig explosion. När polis kom till platsen kunde man konstatera att en lägenhetsdörr blivit sprängd. En person som befann sig i lägenheten fördes till sjukhus för undersökning. Skadeläget är inte klarlagt i nuläget. Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubricering försök till mord.
En teknisk undersökning har gjorts på platsen under natten men det är fortfarande oklart vad som har exploderat.
För närvarande pågår utredningsåtgärder med dörrknackning.

20.51 Polis kallades till St Persgatan i Norrköping med anledning av vad att en skadad person hittats utomhus. Den skadade fördes till sjukhus med ambulans och vårdas på sjukhus. Polisen har inga uppgifter om mannens skadeläge. Tre personer greps under natten och dessa tre anhölls senare av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen