Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 januari 19.06, Olaga frihetsberövande/människorov, Uppsala

Olaga frihetsberövande

Polisen larmades vid 19-tiden på tisdagskvällen till en adress i stadsdelen Nyby i Uppsala efter att en person kontaktat polisen då han mot sin vilja kvarhållits i en bostad.

Målsägande, en hantverkare, som var på plats i bostaden för att åtgärda ett stopp i ett avlopp blev då inlåst i ett rum i lägenheten under ca 2 timmar. Gärningspersonen skulle i samband med händelsen uppträtt paraniod och haft tillgång till en kniv.

Målsägande lyckades själv ta sig ut ur lägenheten och larma polis. Målsägande skadades inte i samband med händelsen.

Polisen har varit på plats och gripit en gärningsperson, en man i 25-års åldern, misstänkt för olaga frihetsberövande. Gärningspersonen kommer förhöras då han nyktrat till och åklagare kontaktas för beslut om eventuellt anhållande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen