Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 januari 04.55, Trafikbrott, Stockholms län

Personbilsföraren som polisen skulle stoppa och kontrollera i central Stockholm stoppades på E18 vid trafikplats Danderyds kyrka.

Polisen skulle stoppa och kontrollera personbilen i närheten av Stureplan. Föraren körde ut via Roslagstull och gick av E18 vid trafikplats Lahäll för att köra på E18 mot Stockholm igen.

Bilen stoppades i höjd med trafikplats Danderyd kyrka. I samband med stoppet körde personbilsföraren lättare in i polisens fordon för att sedan köra in i vägräcket. Ingen person behövde ambulanssjukvård.

Han greps misstänkt för drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Passageraren misstänks för narkotikabrott genom eget bruk. Han medtogs till stationen för fortsatt utredning. Personbilen bärgades från platsen.

Uppdatering klockan 13:07
När gärningspersonen var identifierad beslutade förundersökningsledaren att mannen inte längre ska vara frihetsberövad. Han är fortfarande misstänkt för brotten drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen