Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 januari 14:27

09 januari 07.40, Trafikolycka, Vaggeryd

Trafikolycka med lastbil, lastad med farligt gods.

07.31 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat i Klevshult. Enligt SOS ska en lastbil ha kört av vägen, dragbilen ska stå upp men släpet har vält. Fordonet ska vara lastat med farligt gods, järnklorid och saltsyra men inget synligt läckage. Ingen person ska vara skadad.

Polisen är på väg till olycksplatsen.

07.55 polisen är framme på platsen, som är på länsväg 846, södra in-/ utfarten till Klevshult. Vägen är avstängd i båda riktningar och kommer att vara den närmaste tiden.

08.29 Trafikverkets entreprenör är på väg till olycksplatsen för att skylta upp avstängningen i båda riktningar. Arbetet med olyckan beräknas ta 12-24 timmar och under den tiden kommer vägen inte att kunna trafikeras.

08.47 företaget som ansvarar för transporten av det farliga godset är på väg till olycksplatsen för att hantera omlastning av släpet som ligger uppochner. Dragbilen, som står på hjulen kommer att bärgas inom kort.

13.27 Polisen lämnar nu olyckplatsen, räddningstjänsten finns kvar tills dess att räddningasarbetet avslutats. Slambil finns på plats och släpet ska tömmas på sitt innehåll.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen