Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 januari 10.35, Trafikbrott, Sala

En man som körde bil samtidigt som han pratade i telefon bötfälldes under förmiddagen.

Klockan 10.35 på Poppelgatan i Sala stoppar en polispatrull en bilist som pratar i mobiltelefon samtidigt som han kör. Patrullen bötfäller bilisten, en man i 50-årsåldern, för förseelsen innan de lämnar platsen. 

Övrig information

Från och med den 1 februari 2018 får du som förare inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. 

Fram till 1 oktober 2018 har polisen behövt skrivit en formell brottsanmälan och skickat det vidare till åklagare som har drivit det vidare i domstol.

Från och med 1 oktober 2018 har polisen kunnat skriva ut böter på 1500 kronor direkt till den som kör bil och samtidigt håller en mobiltelefon i handen.
(127A-)FÖRT FORDON OCH SAMTIDIGT ANVÄNT HANDHÅLLEN MOBILTELEFON ELLER ANNAN KOMMUNIKATIONSUTRUSTNING, som o-botskoden heter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen